29 augusti 2014
19:00

Västanviks AIF

Referat: FBK Karlstad - Västanviks AIF

Efter 4månader utan förlust kom det en och det var inte helt överraskande i matchen mot Fbk bort som den inkasserades.
Som väntat tog ett taggat hemmalag spelmässigt tag i taktpinnengenom bra bolltempo och genomtänkt taktik.
De lät oss rulla i backlinjen ganska ostört men så fort de såg att vi fick en dålig mottagning etc högg de stenhårt o kunde på så sätt ta bollen eller stressa fram ett inkast. Trots det så forsatte vi rulla på samma sätt vilket gjorde att vi pressades ner lite för enkelt.
Även om Fbk hade spelövertag så skapade dei början väldigt lite i chansväg och det var faktiskt vi som hade de hetare lägena första 20min.
I 5:e minuten gick Fredrik på en långboll och kunde i kamp med mittback o mv få tag i den studsande bollen men i sista sekunden kunde backen med hjälp av handen få undan bollen vilket kinde renderat i en straff men icke.
Efter 9min kommer Darko fram på högerkanten o slår ett fint inlägg som Milan möter med skallen mitt i straffområdet men nicken går utanför stolpen.
Efter 15min har vi ett fint anfall där Micke slår ett inlägg som Milan tar emot o rullar bollen till Darko strax utanför straffområdet där han ska dra en spelare för att få kanomläge men en riktig hockeytackling sätter p för den tanken, just eller inte??
Efter ca 17min kommer så ögonblicket som kommer sätta tonen för matchen. Det är när Robin får en smäll på sitt skadade ögonbryn o måste gå av en stund. Den lilla oreda som blev pga detta utnyttjar de hänsynslöst genom att sätta två baljor på två minuter. Först är det deras löpvilliga högerback som än en gång kommer runt på kanten o kan slå ett inlägg mot första stolpen. De hade gjort så nån gång tidigare där Viktor O mötte men då hade Robin varit steget före så när nu han var borta var det ingen som hann med utan 1-0 var ett faktum.
Att en olycka sällan kommer ensam fick vi se två minuter senare när vi slarvar vid en rensning efter en hörna så de kan lyfta in bollen mot mål och då vi försöker göra en brytning med nån konstspark som misslyckas går bollen till en kvardröjande mittback som halvliggande kan skarva bollen i nät.
Surt men mot ett så skickligt lag kan man inte finlira när man är en man mindre utan här borde man fått sett lite grisspel med längre bollar upp på deras planhalva o undvikit spel runt straffområdet så mycket som möjligt.
Robin kom sen tillbaka men nu hade de fått luft under vingarna o skapade några halvfarliga lägen o ett stort när de stal bollen av oss på högerkanten och via en spelväbdning fick ett bra läge men bollen i ribban.
Efter 30min får Milan ett bra skottläge efter inspel från Micke men istället för att skjuta så spelar han in bollen framför mål där ingen gulsvart finns. Sju minuter senare slår Milan en kanoncross till Micke(sånt vill vi se mer av) som i sin tur får till ett bra inlägg som Milan är nära att styra in.
I 39:e minuten kom ännu en för oss olycklig sekvens när Per L åker på en riktigt ful stämpling som sätter honom ur spel för resten av matchen. Det blir varning men ingen kunde protesterat om det blivit rött.
Detta gör att det blir lite rörigt sista fem minuterna så vi sitter nu o hoppas att vi kan hålla tätt dessa minter för att starta om med nya krafter i andra.
Vi klarar detta och kommer ut med nytt mod i andra halvlek samtidigt som FBK verkar lite mer avvaktande. Dett ger efter 52 minuter utdelning då vi har ett fint anfall där Milan hittar ut till Hedström med bollen.Han slår ett bra inlägg som går över till Milan till vänster och han spelar in till Fredrik som snurrar runt o lägger in bollen i vänstra hörnet.
Trots spelmässig underlägsenhet är vi nu med i matchen på allvarvoch Fbk blir än mer avvaktande så vi kan lyfta upp spelet o skapa lite tryck på dom. Efter56 min kommer läget när Milan snurrar upp ett par spelare och får bra skottläge men preccis i skottögonblicket blir han hakad så av skottet bidde inget o ingen frispark heller vilket många ville ha.
Då Fbk har ett riktigt svårforscherat försvar fick vi inte till nån bättre möjlighet utan det blev istället ett mål i baken efter 64min. Detta kom från en situation vid mittlinjen där Darko blir krokad o alla stannar upp o väntar på frisparsavblåsning som inte kommer och det är fbk som vaknar till först och tar hand om bollen. De avancerar och det blir en närkamp utanför straffområdet som domaren bedömer att de ska ha frispark på. Att ge Fbk en frispar i detta läge är lika med stor målchans med tanke på frisparksstyrkan som finns i en av deras vänsterfötter.
Naturligtvis faller farhågorna in då bollen skruvas över muren o in strykande vår vänstra stolpe. Några minuter senare är samma sak på väg att upprepas men den gåbgen går bollen på rätt sida stolpen med våra pgon mätt.
Det kändes nu med 20min kvar som matchen var körd då vi började få krampkänning på några nyckelspelare men vi ändrar lite i laget för att försöka få till något. Vi har några sekvenser med bra tryck men har svårt att få fram bollen i farliga lägen. Det saknas en del desperation och man önskade att man skulle fått se lite mer längre bollar o löpningar i djupet för nu rullade vi vidare i lugn o ro trots att tiden rann iväg.
Sammantaget en rättvis seger för fbk men med lite marginaler med oss i några situationer kunde vi skakat om dom mer.

Matchfakta: 3-1 (2-0)

0-1. 19min. Snygg skarv vid första stolpen efter bolltapp i försvaret.
0-2. 21min. Boll tillbaka in mot mål efter hörna och den skarvas i nät från nära håll.
1-2 52min. Fredrik ( Milan) Milan slår in bollen till Fredrik som väbder om o lägger in bollen i vänstra hörnet.
1-3. 64min. Snygg frispark lågt invid vår vänstra stolpe.